Odrasla sam na varivima i obožavam ih! Spremam ih čitav život, ali danas sa nekim preinakama. Ovo ukusno varivo super paše u vrućim danima i zato odvojite malo vremena i skuhajte si nešto zdravo!
Potrebno: 2 pileća filea, 1 glavica luka, 1 paprika (ja sam koristila crvenu), par listova svježeg bosiljka, 2 svježe rajčice, češnjak (po želji), papar, sol, (ukoliko želite možete dodati i jednu mrkvu)
Priprema: Na malo maslaca kratko prodinstati luk i na na njega staviti sitno isjeckanu piletinu. Piletinu pržiti par minuta da dobije lijepu boju. Za to vrijeme isjeći papriku i pola glavice kupusa (ukoliko pravite za više ljude povećajte količinu!). Sjediniti sve skupa. Rajčicu oguliti i sitno isjeći. Dodati u smjesu. Pri kraju kuhanja dodati bosiljak i češnjak. Začiniti po želji (bez Vegete, svi drugi začini dolaze u obzir!). Kuhati na laganoj vatri 30ak minuta (provjerite da li je kupus dobro skuhan, ako je maknuti sa vatre). Ja sam za kraj prelila maslinovim uljem. Uživajte u ovom ukusnom jelu! Dobar tek! :D
Nema komentara:
Objavi komentar