Sastojci: Biskvit: 4 jaja, 10 dkg šećera, 20 dkg maslaca, 10 dkg čokolade za kuhanje, 4 žlice brašna, 1 prašak za pecivo ; Krema: 0,5 l slatkog vrhnja, 20 dkg čokolade za kuhanje, 1 žlica šećera.
Priprema: Izrada biskvita: žumanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni maslac i čokoladu, brašno, prašak za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (snijeg od bjelanjaka polako umiješati u smjesu!). peći na 180 C cca 20 minuta (provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen!). Izrada kreme: slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (lagano miješajući) dok ne provri.
Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je rijetka, ali će se nakon nekoliko sati u hladnjaku zgusnuti. Prije nego li kolač stavite u hladnjak, ohladiti ga na sobnoj temperaturi. Poslužite i ukrasite po želji! U slast! :D
˝Sve je dobro ukoliko je napravljeno od čokolade!˝ (Jo Brand)
*Slika je vlasništvo bloga Ninine radosti!
Nema komentara:
Objavi komentar