Potrebno: za tijesto: 250 g bezglutenskog brašna, 1 vrećica bezglutenskog digo kvasca, prstohvat soli, maslinovo ulje i malo vode. Tijesto zamijesite tako da u malo tople vode stavite smjesu digo praška i žličicu šećera. Ostavite da odstoji 5 minuta i polagano dodajte ostale sastojke - brašno, maslinovo ulje i sol. Umijesiti tijesto da bude glatko i meko. premažite ga maslinovim uljem, prekrijte krpom i ostavite na toplom da tijesto miruje cca pol sata.
Dok se tijesto ˝odmara˝, napravite svoj paradajz sos za pizzu od pelata rajčice, maslinovog ulja, bosiljka i malo soli. Kad je tijesto nadošlo, razvaljajte ga i premažite sa sosom od rajčice.
Na tijesto stavite što vas želja, odnosno povrće po vašem ukusu! Ja sam (danas) stavila tikvice, šampinjone, zelenu papriku, ljubičasti luk i par zelenih maslina. Peći na 200 C oko 20ak minuta. U slast! :D
Uz ovu najpoznatiju talijansku poslasticu, citirat ću jednog talijana po imenu Paolo Mantegazza:
Čestit čovjek ne uživa sam u svojim djelima, nego oko sebe širi atmosferu sreće koju udišu svi oni koji ga okružuju.
Ugodan ostatak dana! :D
Nema komentara:
Objavi komentar