Još jedan brzi & lagani recept! ;D
Potrebno: 500 g malina (ja sam koristila svježe, ali mogu i zaleđene), 100 g šećera, 150 g vrhnja, 2 jaja, 2 žlice mlijeka, 3 listića želatine
Priprema: Omekšati želatinu u zdjeli s hladom vodom. Izmiksati maline da dobijete pire te pol smjese staviti u tavu na laganu vatru i dodati šećer. Kad je pire od malina topao izvaditi ga iz tave (ne smije doći do kuhanja!).Stisnutu želatinu staviti u pire i ostaviti da se ohladi u potpunosti. Smjesu protisnuti kroz cjedilo kako bi odstranili koštice od malina.
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka. Umak od malina polako dodavati u kremu od bjelanjaka (polako miješati!). Izraditi vrhnje te ga dodati u smjesu od malina i bjelanjaka. Kremu izliti u posude (ukoliko nemate zdjelice za mousse možete smjesu staviti u čaše po želji). Smjesa je fluidna i kako bi dobila konzistenciju moussa potrebno ju je ostaviti u hladnjaku 12 sati. Prije posluživanja ukrasiti po želji!
Vrijeme pripreme je cca 30 minuta.
Uživajte u ovom laganom i ukusnom receptu! :D
Par riječi o malini...
Malina je nutritivno jako zanimljiva zbog bogatog sadržaja raznovrsnih antioksidanta. Njezino antioksidativne aktivnosti se ne gube kad je zamrznuta ili u obliku džema. Odličan je izvor dijetalnih vlakana koji pomažu pravilnoj funkciji crijeva. Izvrstan je izvor vitamina C. Preporuča se za dijetalnu prehranu bolesnika koji boluju od dijabetesa ili bolesti bubrega te reumatične bolesnike. Pospješuje stolicu, a dobra je i kod želučanih oboljenja. Kura od malina može poljepšati kožu i kosu ako se konzumira bar jedan obrok dnevno od malina kroz nekoliko dana.
Ljekovito djelovanje maline: sprečava pretilost, regulira razinu šećera u krvi, pruža zaštitu od sunca, smiruje kožne tegobe, pomaže kod ženskih bolesti, osnažuje imunitet, štiti od bolesti srca i krvnih žila, snižava visoku temperaturu, itd.
Što još čekate!? ;D
Nema komentara:
Objavi komentar