Stranice

srijeda, 11. ožujka 2015.

FOCACCIA

Znam da se focaccia inače služi za doručak, ali kako je meni ideja sinula sa suncem, tako sam ju spremila za večeru. ;D Bazni recept je tijesto posuto morskom solju i maslinovim uljem, ali česti su dodaci luk, bosiljak, razni sirevi, masline, ružmarin, itd. Kao što često znam reći, kreativnosti je samo nebo granica!
Moja kuhinja je prvenstveno bazirana na osjećajima. Nekad recept uspije odlično, a ponekad je razočarenje! Međutim sa ovom vrstom jela ne možete fulati, samo se igrajte! Dodajte sve što volite i što vam se čini zgodno!


Sastojci: 500 gr integralnog brašna, 300 ml tople vode, vrećica suhog kvasca (7gr), 1 žlica šećera, 1 žlica soli, 50 ml maslinovog ulja + maslinovo ulje za premazivanje focaccie, cherry rajčice, comte sir (može i bilo koji drugi polutvrdi sir), par maslina

Priprema: U toplu vodu dodati žlicu šećera i kvasac te ostaviti 5 minuta. Zatim, postepeno dodavati brašno, sol, ulje i umijesiti tijesto koje se ne lijepi za ruke (jako je važno dobro umijesiti tijesto!)
Ostaviti tijesto u posudi premazanoj maslinovim uljem i prekriti aluminijskom folijom na sat vremena. Nakon sat vremena tijesto prebaciti u namašćeni pleh za pečenje i vrhovima prstiju izbosti tijesto (tijesto bi trebalo biti debljine cca 2 cm). Tijesto premazati maslinovim uljem te po njemu popikati cherry rajčice i masline. Posuti naribanim sirom. Ostaviti 30 minuta da tijesto odmori. Pećnicu ugrijati na 220 C. Focacciu peći 25-30 minuta. Nakon pečenja tijesto premazati maslinovim uljem.

U slast! :D




Nema komentara:

Objavi komentar