Moja kuhinja je prvenstveno bazirana na osjećajima. Nekad recept uspije odlično, a ponekad je razočarenje! Međutim sa ovom vrstom jela ne možete fulati, samo se igrajte! Dodajte sve što volite i što vam se čini zgodno!
Sastojci: 500 gr integralnog brašna, 300 ml tople vode, vrećica suhog kvasca (7gr), 1 žlica šećera, 1 žlica soli, 50 ml maslinovog ulja + maslinovo ulje za premazivanje focaccie, cherry rajčice, comte sir (može i bilo koji drugi polutvrdi sir), par maslina
Priprema: U toplu vodu dodati žlicu šećera i kvasac te ostaviti 5 minuta. Zatim, postepeno dodavati brašno, sol, ulje i umijesiti tijesto koje se ne lijepi za ruke (jako je važno dobro umijesiti tijesto!)
Ostaviti tijesto u posudi premazanoj maslinovim uljem i prekriti aluminijskom folijom na sat vremena. Nakon sat vremena tijesto prebaciti u namašćeni pleh za pečenje i vrhovima prstiju izbosti tijesto (tijesto bi trebalo biti debljine cca 2 cm). Tijesto premazati maslinovim uljem te po njemu popikati cherry rajčice i masline. Posuti naribanim sirom. Ostaviti 30 minuta da tijesto odmori. Pećnicu ugrijati na 220 C. Focacciu peći 25-30 minuta. Nakon pečenja tijesto premazati maslinovim uljem.
U slast! :D
Nema komentara:
Objavi komentar