Danas za večeru predlažem jedno brzo i ukusno jelo - zapečenu cvjetaču! Cvjetača je gotovo bez masti, ima vrlo malo ugljikohidrata i općenito kalorija. Volim ju u svim oblicima, ali moram priznati kako mi u kombinaciji sa sirom i to zapečena, ipak, najviše prija. Možete ju poslužiti kao jelo samo za sebe ili kao prilog nekom mesu. Kako god da se odlučite, ne možete fulati! ;D
Potrebno: 1 srednja cvjetača, 1 manja tikvica, 1 poriluk, češnjak; za preljev: 1 vrhnje, 1 manji svježi sir, 2 jaja, malo papra, sol, parmezan, maslinovo ulje.
Priprema: Cvjetaču i poriluk lagano blanširati. Dok se cvjetača i poriluk kuhaju, tikvice izrezati na kolutove, posoliti i ostaviti u posudi da malo puste sok. Sjediniti sve sastojke i staviti u tepsiju. Posuti s malo maslinova ulja. Napraviti smjesu od 2 jaja, svježeg sira, vrhnja, malo soli i papra te posuti po cvjetači. Po svemu posuti parmezan. Peći na 200C oko 20-ak minuta (dok ne porumeni). U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar